Uncategorized
Schuldenregeling

Schuldenregeling

Het is niet ongebruikelijk om schulden te hebben. Volgens een betrouwbare bron bedraagt ​​de totale Amerikaanse consumentenschuld zelfs $13,86 biljoen. Dat omvat hypotheken, autoleningen, creditcards en studieleningen. Uit andere statistieken blijkt dat meer dan 80% van de Amerikaanse burgers schulden heeft.

Schuldenregeling is een fenomeen waarbij een kredietfaciliteit ermee instemt om minder te nemen dan het verschuldigde bedrag alleen om een ​​schuld af te lossen. Sommige kredietfaciliteiten kunnen een 30 procent schikking nemen, of 50 procent schikking, terwijl andere nog hoger kunnen zijn. Schuldenregeling is een betalingsplan dat alleen haalbaar is voor leningen zonder onderpand, anders zou het onderpand in het bezit zijn geweest om de schuld af te lossen.

Wat is het voordeel van schuldenregeling?

Schuldenregeling biedt de debiteur de mogelijkheid om opnieuw te onderhandelen over de voorwaarden voor de terugbetaling van de lening tot iets dat binnen hun bereik ligt. Dus die procentuele korting die wordt aangeboden, maakt het voor de schuldenaar gemakkelijk om de schuld te vereffenen in plaats van zoveel schulden op te bouwen.

Wat is het nadeel van schuldenregeling?

Met schuldenregeling lijdt de schuldenaar er op de lange termijn onder, omdat zijn kredietwaardigheid hierdoor zal worden aangetast. Als je ernaar kijkt, is de kredietfaciliteit degene die het zwaarst wordt getroffen door de gevolgen, dus ze zullen de debiteur een negatief kredietrecord opleggen. Vanwege dit negatieve record wordt de debiteur mogelijk geen hogere kredietlimieten toegestaan. In wezen is het niet bepaald een win-winsituatie voor de schuldenaar. Het waarschijnlijke effect is dat de schuldenaar niet in aanmerking komt voor een lening. Dit zou een belemmering kunnen zijn voor projecten waarvoor mogelijk extra geld nodig is in de vorm van leningen als kapitaal.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *